Reference

Obama, Shummacher in Merklova

Dipl.-ing.,Phys.Edmond D. Krecké ustvarja ponoči, ko sliši le tišino in svoje misli. Da so njegovi izumi vodilo njegovega življenja, potrjuje tudi dejstvo, da o teh enako zavzeto razlaga študentom v Angliji, kot gospodarstvenikom na Kitajskem ali predsedniku ZDA.

Na spletni strani  »Isomax-Terrasol.eu«  so med drugim na ogled tudi fotografije, kjer je  Edmund D. Krecké z vidnimi politiki - od kitajskih do španskih, pa tudi korespondenca z uradom  ameriškega predsednika Obame je objavljena. Na pismo, ki mu ga je poslal, je dobil odgovor v pičlih treh urah, potem so le še uskladili termin za sestanek, ki je bil – po besedah gospoda Krecké - zelo produktiven. » Moja tehnologija je požela veliko zanimanja in navdušenja. Hillary Clinton je izrekla toliko pohval,kot da bi bila  moja PR predstavnica.« je med drugim dejal na srečanju, ki ga je podjetje Dulc organiziralo za slovenske projektante, arhitekte in gradbenike. Na to srečanje je g. Krecké prišel iz Washingtona, v Sloveniji pa je bil že večkrat in jo pozna tudi kot nekdanji uradni predstavnik EU. Z enako zavzetostjo kot v ZDA (in enako eleganten, saj je po sliki sodeč imel enako obleko) je v Sloveniji predaval povabljenim gostom v Vili Otočec in hotelu MONS. Na konkretna vprašanja je zelo konkretno dogovarjal. Na vprašanje, kako vgraditi Isomax pri pretežno steklenih zunanjih stenah, je dal primer  Shumaherjevega  kristalnega stolpa v (ABUDABIJU). Projektiran  je  v obliki steklenega vijaka z 62 nadstropji. V ABUDABIJU so bili  nad projektom navdušeni, dokler niso izvedeli, kako energetsko potraten bi bil. Ko je vstopil v igro  g. Krecké, so se številke zniževale in  presegle najbolj optimistična pričakovanja. Poprej bi objekt za hlajenje potreboval 17.000kWh/m2/leto, ko pa je bil izdelan izračun s sistemom ISOMAX potrebuje samo 100kWh/m2/leto kar je za 170-krat manj porabe energije kot v prvotnem projektu. Kot sonce in Zemlja  nudita svoje darove vsem ljudem, želi tudi g. Kreké omogočiti svoj naravni sistem ogrevanja in hlajenja čim večjemu številu ljudi. Pri obnovi starih stavb, kot bo to v celi Španiji, je način financiranja prav neverjetno zastavljen – povprečno mesečno plačilo za ogrevanje v zadnjem obdobju bodo stranke 10 do 15 let  mesečno nakazovale v banko, po preteku tega obdobja pa se bodo  ogrevali in hladili  brezplačno. Ob vgradnji sistema Isomax je všteta tudi zamenjava oken, izolacija stavbe ter nova fasada.

Pretekli mesec na srečanju z Angelo Merckl mu je ona dejala: »Kako to, da jaz do sedaj še nisem vedela za Isomax?!« Verjetno se potem, ko izve za takšen sistem ogrevanja in hlajenja to vpraša še marsikdo.

Reference v tujini:

Izgradnja sistema:

WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
BetFair F.BetRoll UK Bookies