Zgodovina

Sonce in Zemlja ne izstavljata računa
Povezati energijo sonca in Zemlje je bila ideja, o kateri je Edmond D. Krecké dolgo razmišljal. Diplomirani fizik, ki ima  lepo število inovacij predvsem s področja gradbeništva, kjer deluje že vrsto let, je našel odgovor v Terra-Sol sistemu. » Za ogrevanje in hlajenje poslovnih in bivalnih prostorov  gre ogromno denarja; na državni ravni je to v milijardah evrov. Sistem Isomax pa omogoča, da prostore ogrevamo in hladimo tako rekoč brez stroškov in s tem prihranimo lahko 46% svetovne energije! To je vsekakor sistem prihodnosti, ki je ljubezniv do narave, ki omogoča visoko kakovost bivanja z enakomerno in zdravo klimo. Pa še tako rekoč zastonj je!« pojasni Edmond D. Krecké .

Isomax tudi v Sloveniji
V 194 držav je sistem patentiran, v 84 državah pa je sistem Isomax tudi že uveljavljen. Podjetje Dulc pa  smo postali njihov slovenski licenčni partner. Z novostjo smo se seznanili na sejmu ISH v Frankfurtu. Pri njihovem partnerju smo kupili stroj za proizvodnjo cevi in tako smo izvedeli za to pomembno novost. Kar nekaj časa smo si prizadevali dobiti licenco in sedaj nam je to uspelo. Na tem koncu sveta smo prvi, ki jo imamo, saj v državah bivše Jugoslavije in tudi na Madžarskem je še ni, v Avstriji pa  so jo dobili za nami. Po enoletnem dobrem in zaupanja vrednem sodelovanju ter zgrajenim prvim objektom smo dobili licenčne pravice tudi za države bivše Jugoslavije, Madžarske in Romunije ter Albanije.» pripoveduje direktor podjetja Matej Dulc.

Podpis pogodbe
Podpis pogodbe

Kdo je  Edmond D. Krecké?
Dipl.-ing.,Phys.Edmond D. Krecké  je po rodu  iz Luksemburga, živi pa v Monaku. Pri 75 letih je zelo aktiven; zagorele polti ter elegantnega videza je že na prvi pogled avtoriteta. Bil je prvi sodelavec arhitekta Oscarja Niemeyerja, ki je gradil mesto Brassil, kar je bila  posebna izkušnja. Od takrat sam ni pristaš tovrstne betonske gradnje. Nato se je posvečal varnosti na avtocesti in njegov izum – varovalne ograje - je tako rekoč postavljen na vseh sodobnih avtocestah. Predvsem pa g. Krecké v gradbeništvu išče nove, sodobne, kakovostne in poceni rešitve. Tak je tudi bio-por-beton, ki je bistveno lažji in okolju prijaznejši od klasičnega – pa še za pol cenejši je. Predvsem  pa je tu Isomax oz. projekt Terra –Sol. Po svetu ga poznajo že marsikje -  na Kitajskem je zgradil celo mesto s tem sistemom ogrevanja oz. hlajenja. S špansko vlado je podpisal pogodbo o postopni vgradnji tega sistema v stare, energetsko zelo potratne stavbe,s čimer bo prihranek pri energentih in v denarju ogromen. Ko govori o Isomaxu,  poudarja množino, saj  je to proizvod njegovega širokega tima. Sam pa skrbi predvsem za osveščanje in izobraževanje in to na vseh koncih sveta. »Moja predavanja so brezplačna, saj imam sklad, ki je namenjen širjenju znanja. Zato pogosto gostujem na raznih univerzah, kar mi je še zlasti ljubo, saj na mladih svet stoji.«
Pravi, da so predstavniki njegove skupine prisotni ob prvih postavitvah sistema pri novih licenčnih partnerjih, saj mora biti ta izdelan perfektno. »Le tako je brezhiben naslednjih sto let. » še doda.

WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
BetFair F.BetRoll UK Bookies